Stále více lidí utíká z měst do přírody. Napadlo vás někdy, že byste z města utekli i vy? Co třeba na letní nebo podzimní dovolenou? Jste-li majiteli dodávky nebo se k tomu chystáte, co je potřeba udělat, aby se z ní stal obytný karavan, ve kterém vám nebude zima? Řešením je dodávku dobře izolovat. Mnoha odborníky vyzkoušená a preferovaná je k-flex izolace. Jak funguje? A jaké jsou její hlavní výhody?

Jak funguje

K-flex izolace je izolačním materiálem určeným k mnohostrannému použití. Mezi nejčastější patří:

  • klimatizace,
  • vzduchotechnika,
  • topení,
  • chlazení
  • rozvody solární technologie.

Obvykle se vyrábí ve formě prefabrikovaných izolačních tvarovek nebo takzvaných nekonečných izolačních pásů sloužících k plošné izolaci. Díky speciální technologii uzavřené struktury buněk k-flex izolace dosahuje skvělých izolačních i parotěsných vlastností.  I přes její minimální tloušťku dosahuje stejných a často i lepších výsledků jako jiné, mnohem tlustší materiály. Díky tomu dosahujete velkých úspor ve spotřebě materiálu.

Udržte si teplo

Pro celoroční cestování v obytném voze je důležité, aby byla vaše dodávka dobře tepelně izolovaná. Pro zajištění kvalitní izolace se nejvíce používá izolace k-flex. Jde o izolaci na bázi hliníkové parozábrany. Pro svojí minimální tloušťku je právě tento druh izolace skvělou volbou pro předělání dodávky na obytňák. Výborně šetří vnitřní prostor a nezabírá drahocenné místo.

Malý prostor v dodávce se totiž daleko snadněji vytápí, a ještě snadněji se teplo udržuje. Stačí použít jednoduchou logiku a porovnat velikost malého bytu a dodávky. Zkušenosti jasně dokazují, že úspora za vytápění může být veliká. Protože dodávka předělaná na malý obytňák může mít plochu okolo čtyř nebo pěti metrů čtverečních, může jít o úsporu až několika tisíc korun ročně.

Ať už se rozhodnete pro předělání své dodávky na obytňák nebo jen budete dokonale izolovat její vnitřní prostory, k-flex izolace je skvělým pomocníkem, který vám v důsledku významně šetří peněženku.